Jangan tunding jari pada orang lain kalau kau tak mampu nak faham rutin dan sistem dunia sekarang. Kadang-kadang kita kena berubah untuk perkara yang kita rasa tak mampu untuk ubah.

MaMa

mnusia y plg istimewa..
plg aku syg!aku cinta!n aku rindu...
mak aku..
aku pnggl mak aku 'ma'..
da bpe lme da xjpe ma...rndu gilerh2!

name mak aku Sharifa Noor Haida Binti Syed Ghazali,asal kuale kangsor,perak..org kati...skunk die la mak aku,die la ayah aku,,die lah sgle2nye untk aku...

die da byk berkurban untk aku..
aku ingt lg mse 1st time aku msuk 'u'..
aku dok kt ipoh,dpt uitm kbm kt melaka..xke jauh 2..aku da la xtw jalan n xd sdre mare kt mlka,mmg ponink eh citer...mak aku skunk ambik alih tugas ayh aku,skunk die y kje sare kami skluarge,dlu aku leh gk bntu die pas stpm aku kje,skunk xle da sb aku smbg blaja...

ok..smbg citer td..
mase aku nk g melaka,agk penink sb xtw mcm mane nk pegi,kt mane n nk g cne,mule2 tok aku ckp nk antar aku..
tp xjd last2 die bg wet tmbg kt aku suro naek bas..huhu..mak aku ckp die xsmpai aty nk aku g sorg2 then die amek cuti n antar aku g melaka..pkul 12.15am aku naik bas drp ipoh ngn mak aku..kul6 aku smpai melaka..aku breakfast dlu dgn mak aku..tp aku nk g dftar xtw cne...pas breakfast aku ngn mak aku g cri teksi mintak die tlg antar g hotel y dkt ngn kbm,rmai gk la aku tye,tp sume xnk tlg..last2 ade gk  sorg pkcik die ckp die leh tlg antar..then die bwk la aku n mak aku,die lalu kt dpn kbm n ltakkan kami kt hotel tokio dgn ngn eye on melaka..rm15 tmbg kami kne.,.bpak mhal..aku cek in hotel 2 tok 3jam je..mndy tok g dftar...tp time nk g kbm aku lupe jln,mak suruh kol tksi tp aku ckp kt mak aku xya la..then mak aku tlg la bwk slh satu beg aku y brt g kbm..ps2 kne ulang alik g kolej,mak aku la y tlg bwk bag..kt kbm 2 aku sdih giler...tgk sume org dtg ngn fmly,siap adk bradik..ade y dtg naek keter mewah,ader y keter bese je..tp aku dtg ngn mak aku dgn usung beg aku y berat giler 2!

pas setel sume..aku g kolej,mak aku tlg g bli2 brg kt aku..mak aku ulang alik cri brg..naek tksi..then antr kt aku,mak aku bli bntal,baldi.mcm2 la lg...ps2 mak aku g mc nk blik..kul9mlm aku tumpg mbe aku g mc g jpe mak aku sblm die blik..aku tgk muke die lth,dgn sok lg die nk msuk keje pkul 7pg..tp die snyum tgk aku,die tw ank die dh bjye..aku g kt mak aku,aku plok aku cium puas2 mak aku...aku tw pasni lame aku xjpe die,n 2 la 1st time aku jauh dgn mak aku dlm jngke mase y lame..

papepn die da byk brkorban kt aku,die da gnti tugas ayah aku yg kembali ke rahmatullah,mak aku xpnh hdp sng drp kcil smpai la skunk..tp 'along janji ma along akan wt y tbaek tok bhgiakan ma,along akan jd mnusia yg baek dn bktikan kt sume org y pndg rendah kt kite yg ma da bsarkan along dgn smpurna'..=')
Ma

 bukn sng nk bsarkn ank2 tnpe suami d sisi,lbh2 lg mase ank kcil2 lg,aku tw mak aku da byk sgt korbankan mase,duit,n sume tok ank2 die..i will do the best for my mom!=)

5 ulasan:

  1. we were sharing the same faith... :'(

    BalasPadam
  2. urm....but all this make we strong right?

    BalasPadam
  3. meor... huhuu tchng kot.. aq pon penah cm koo dulu2 ..

    BalasPadam