Jangan tunding jari pada orang lain kalau kau tak mampu nak faham rutin dan sistem dunia sekarang. Kadang-kadang kita kena berubah untuk perkara yang kita rasa tak mampu untuk ubah.

AUKU



apekah korg taw ape itu AUKU?
tw?x?tw?x?
hehe..
sbgai sorg plajar yg brgelar mahasiswa korg kne taw ape itu AUKU..k?
AUKU ialah Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971..pham blom?


AUKU sbnr ialah sjnis undang2 y digubal khas kpd siswa2 dn siswi dlm Malaysia ni,klu korg polis ke,bomba ke knpom korg xterikat lnsg dgn AUKU ni mase mule wt org ckp  to provide for the establishment, maintenance and administration of University and University Colleges and for other matters connected there with!


tapi bg pndpt aku n kbykn siswa laen,i think AUKU mngongkong kebebasan pelajar..sape y suke dikongkong hah??


salah satu ciri pemimpin mst good in politic or pmimpin 2 nanti kne pijak ngn org bawah,AUKU slalu mngkong kebasan pelajar aktif dalam politik,kesatuan kerja dan penggabungan di antara badan2 pelajar..klu la aku trus knkong kte,bkal pmimpin Malaysia mst dtg akn drp golongan y buta politik..aku ingt lagi kata PM britain "dalam berperang kite boleh bunuh skali tp dlm politik kte boleh bunuh berikali'..kt sni kte leh tgk dah betape pntgnye politik,tp skunk pljar punye style..'aku xmnt ah politik2 ni' 'aku xmek port'..


tlg la...tlg laa....buang pemikiran mcm 2..kte pn da lame ngundi,aku mgkn xsmpt PRU 2011 ni,tp skli lg pnye Insyaallah smpt!
politik ni akn tntukan mase dpn kite,mase dpn bangse,agame..mane tnggjwb kte sbg rkyat?
klu korg lnsg xmek port psal politik mcm mane korg nk undi?klo korg undi calon y salah..xke korg dh bdose?same2 mnghncurkan negara..
so tok kwn2 aku sume..


open ur mind,ur eyes..n think..politics is not only a game play by our leader n minister but also libatkan our future!
pk pk kan lah ye..





nukilan-meor! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan